Google inchide mai multe servicii la inceputul lui 2012

Google inchide mai multe servicii la inceputul lui 2012

Probabil ca Google se pregateste pentru sfarsitul lumii din 2012, intrucat a inceput sa programeze cateva servicii pentru inchidere chiar la inceputul anului urmator. Acestea vor fi eliminate din lipsa de interes pentru ele, strategia celor de la Google fiind intotdeauna de a lansa cat mai multe produse, indiferent de cerere. Unele au succes, altele nu, iar mai jos avem lista celor care nu au prins la public.

In primul rand Google Code Search, serviciul care facilita cautarea de cod open source va disparea impreuna cu API-ul sau, intrucat programatorii care ar fi trebuit sa aiba nevoie de un astfel de motor de cautare l-au ignorat complet. Odata cu acesta va disparea si Jaiku o retea de micro-blogging, functiile sociale din iGoogle si University Research Program for Google Search. Acesta din urma oferea API-uri de cautare pentru un numar mic de  universitati. Toate acestea vor disparea simultan, pe data de 15 ianuarie 2012.

Probabil cea mai mare lovitura o va lua serviciul Buzz, precursorul Google+. Acesta a fost introdus in urma cu aproape doi ani si a fost integrat direct in Gmail pentru a rivaliza servicii de socializare sau micro-blogging precum Facebook si Twitter. Ei bine, in urmatoarele saptamani, Google va restrictiona accesul la adaugarea de continut nou pe Buzz si va anula API-ul care putea fi integrat in alte servicii. Continutul deja prezent pe Buzz va fi in continuare accesibil.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: