08 aug. 2011 | 14:30

Gmail primeste Preview Pane

ACTUALITATE
Gmail primeste Preview Pane

Clientul de Gmail pentru browsere clasice nu a primit mare atentie din partea Google in ultima vreme. Desi pe tablete si telefoane mobile aplicatia web de Gmail includea un panou de preview, pe PC-uri, citirea unui e-mail necesita parasirea Inbox-ului, dedicand tot spatiul de pe ecran mesajului.

Ei bine, in sfarsit si pe browser-ele pentru computere personale exista posibilitatea de a naviga si citi mai usor prin lista de mesaje de pe Gmail, intrucat in tabul Labs din setari se gaseste acum optiunea activabila „Preview Pane„. Acest lucru inseamna ca dezvoltarea acestei functii inca nu s-a terminat, fiind inca in stadiu beta, insa macar stim ca exista initiativa de a aduce experienta de pe device-urile mobile si „acasa”.

Exista cateva probleme, precum incompatibilitatea cu hotkey-urile si cu anumite widget-uri din Gmail, plus un delay de cateva secunde pentru a marca mesajul ca „citit”, insa pentru o versiune timpurie functioneaza destul de bine. Preview Pane-ul este disponibil chiar acum, pentru toti cei dornici sa il testeze.