Gigabyte ne incanta privirea, auzul, si orgoliul cu noile placi de baza X79

Gigabyte ne incanta privirea, auzul, si orgoliul cu noile placi de baza X79

Acum sa nu intelegeti gresit, observati sper ca nu am fost ironic ci chiar foarte sincer. In primul rand noile placi de baza motorizate de chipset-ul X79 detin un design nou, atat variantele extreme cat si cele mainstream. Nu stiu daca cunoasteti nou socket, vedeta anului 2011, ce detine de asemenea exact acelasi numar de pini, LGA2011 si se preteaza pentru noile procesoare Core i7. Mai tineti minte, sper, acum cativa ani cand Intel a lansat platforma LGA 1366 si apoi pe cea 1156, ei bine anul acesta lansarile au avut loc in ordine inversa, sau mai bine zis vor avea loc. Noile procesoare vor beneficia de memorie cache L3 de pana la 15 MB si suport pentru memorii DDR3 pe 4 canale. 

Ca si noutati atragatoare din punct de vedere vizual mai putem mentiona si noul EFI BIOS, creat special pentru utilizatorii ce nu au habar de aceasta zona de setari ale PC-ului insa si pentru cei cu o experienta indelungata in overclocking, oferind o multime de setari si optiuni.

Power Manager-ul pentru componentele actuale este acum mult mai avansat. Seria de placi de bază GIGABYTE X79 beneficiaza de o noua tehnologie, GIGABYTE 3D Power, ce se bazeaza pe 3-way Digital Power Engine atat pentru PWM cat si pentru memorie si care oferă un nivel de control al alimentarii fara precedent. Prin utilizarea unui nou controller Digital PWM, GIGABYTE 3D Power foloseste 3 controllere digitale de memorie nu doar pentru memorie, dar si pentru VTT si VSA, pentru reglaje si control in timp real. Aplicaţia GIGABYTE 3D Power™ permite o gama de controale printr-o interfata grafica, permitand ajustarea calibrarii incarcarii de linie, controlul protectiei la supra voltaj si ajustarea in timp real pentru CPU, VTT, IMC si frecvente pentru memorie pe 4 canale.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Gigabyte power/|width=480]

Noile tehnologii includ de asemenea si un nou procesor de sunet Creative si datorita noilor specificatii prezentate mai devreme si o performanta net superioara oricarei platforme actuale de PC, ultima dintre caracteristici, performanta, reprezentand orgoliul utilizatorului care acum poate spune vecinului „ca are cel mai tare PC”.

Caracteristicile platformei Intel X79

Toate placile de baza GIGABYTE X79 sunt proiectate pentru a obtine cele mai bune performante din cele mai noi     procesoare din a 2-a generatie Intel® Core™ i7. Folosind noul socket LGA 2011 si avand la baza cea mai noua si imbunatatita microarhitectura, aceste noi procesoare au pana la 6 nuclee cu pana la 15MB L3 cache si memorie DDR3 pe 4 canale. Avand la dispozitie un numar fara precedent de 40 de benzi PCI Express, gamerii entuziasti se pot de asemenea bucura de performante maxime ale GPU in configuratii Multi-GPU SLI™ si CrossFireX™.

Exista 3 variante de placi de baza de generatie noua de la Gigabyte, GIGABYTE G1.Assassin 2,  GIGABYTE X79-UD7 si GIGABYTE X79-UD5,  desigur in ordine descrescatoare a performantelor.

Prima, este destinata amatorilor de overclocking extrem, sau de detinatori ai titlului cel mai puternic sistem. Pe langa design-ul mai deosebit al acesteia si specificatiile de top beneficiaza si de noul procesor audio Creative, mentionat mai devreme precum si de un controller de retea foarte inteligent ce permite obtinerea unor latente foarte reduse pentru gaming-ul online.

Al doilea model X79-UD7 face parte din gama placilor putin mai cu picioarele pe pamant, insa este specializata pentru pasionatii de overclocking, este placa ce detine cele mai multe caracteristici de actualitate, placa careia nu i se poate reprosa ca ii lipseste vre-un conector sau vre-o setare. Chiar si meniul de salvare al profilurilor de Overclocking din BIOS sunt personalizabile.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Al treilea model face parte tot din clasa high-end avand in vedere socket-ul folosit, insa se preteaza mai mult pentru workstation-uri, oferind o scalabilitate ridicata si o stabilitate crescuta a sistemulu. X79-UD5 este excelenta pentru cei care nu au o dedicatie pentru modificarea frecventelor procesorului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: