13 sept. 2011 | 11:35

Fusion Garage Grid 10 primeste ieftinire inainte de lansare

ACTUALITATE
Fusion Garage Grid 10 primeste ieftinire inainte de lansare

Fusion Garage este o companie ciudata. Mai intai fac o intelegere cu site-ul TechCrunch pentru a lansa o tableta, inainte ca marile companii sa devina interesate de acest concept. Apoi afacerea cade, intrucat Fusion Garage  a taiat brusc legaturile cu celebrul site.

La ceva vreme, compania a lansat tableta JooJoo, care din pacate nu a reusit sa aiba impactul dorit, fiind inferioara competitiei. Acum, la mai bine de un an de la JooJoo, Fusion Garage se pregateste sa lanseze Grid 10, o tableta bazata pe un sistem de operare propriu (Grid OS), care din punctul meu de vedere este singura alta tableta, exceptand iPad-ul, care reuseste sa iasa in evidenta.

Chiar daca a fost anuntata initial cu pretul de 499$, respectiv 599$ pentru versiunea 3G, Fusion Garage (care ne amenintau ca isi vor schimba numele in TabCo., dar nu au mai facut-o) dezvaluie acum ca de fapt preturile vor fi mult mai mici. Versiunea cu 16 GB memorie interna si fara 3G va costa numai 299$, in timp ce editia cu 3G va costa 399$. Tableta se va lansa in America pe 1 octombrie, cu doua saptamani intarziere fata de data initiala stabilita pentru 15 septembrie din cauza procesului de aprobare pentru compatibilitatea cu noul Flash 10.3.

In Europa, Grid 10 va debuta in Marea Britanie, urmand ca in functie de intelegerile cu magazinele si cerinte sa fie lansata si in alte tari. Englezii vor primi Grid 10 incepand cu data de 24 octombrie la pretul de 259 de Lire pentru tableta cu WiFi si 359 de Lire pentru varianta 3G.

Sursa: Fusion Garage