Furtul de identitate al copiilor, o problema ingrijoratoare la nivel global

Furtul de identitate al copiilor, o problema ingrijoratoare la nivel global

Furtul de identitate a devenit un subiect destul de ingrijorator, mai ales in Statele Unite. Acest tip de infractiune este una dintre cele mai periculoase momentan, avand in vedere ca astfel se pot face achizitii, se poate beneficia de ingrijire medicala sau se pot efectua fraude multiple.

Un studiu recent al celor de la Carnegie Mellon a dezvaluit faptul ca tinta acestor tipuri de atacuri au devenit in ultima vreme copiii. Motivul este ca ei sunt mai putin atenti si deseori nesupravegheati atunci cand completeaza datele pentru un cont online, distribuind pe internet date cu caracter personal.

Aceasta problema tinde sa devina din ce in ce mai grava, mai ales ca varsta copiilor care au acces la internet este in general din ce in ce mai mica.

CyLab a scanat identitatea a aproximativ 42.000 de persoane, relevand faptul ca aproape 10 procente din acestea aveau numarul de securitate social folosit pentru a achizitiona diverse bunuri sau pentru a beneficia de asigurare medicala.

– 4.311 persoane minore aveau identitatea folosita de catre alte persoane

– aceste date erau folosite pentru a face credite si a cumpara bunuri fizice

– cea mai mare frauda a fost de 725.000 dolari in numele unei fetite de 16 ani

– cea mai tanara victima avea varsta de 5 luni

– 303 victime aveau varsta pana in 5 luni

CyLabs mentioneaza ca acest raport nu este orientat catre copii, ci este unul de natura generala si include toate varstele. Raportul poate fi aplicat in procente mai mici si pentru Europa, tragand astfel un semnal de alarma tuturor.

Citește și:
Etichete: