Finlandezii renunta la Facebook din pricina noului Timeline

Finlandezii renunta la Facebook din pricina noului Timeline
Cătălin Nițu
Cătălin Nițu
16:15 20.12.2011

Ca orice schimbare majora, Timeline-ul celor de la Facebook a fost primit cu pareri impartite. De-o parte sunt cei care au imbratisat noua interfata, iar de pe cealalta sunt cei care mai au nevoie de un singur motiv pentru a renunta la serviciile de socializare. Ei bine, finlandezii au recurs la actiuni drastice in urma lansarii noului Timeline, insa nu adaptarea a fost problema.

Motivul pentru care foarte multi locuitori ai Finlandei si-au inchis conturile de Facebook se datoreaza panicii create de un angajat „Finnish Broadcasting Company„. Acesta a crezut ca anumite mesaje publicate pe Wall in trecut si care aratau diferit pe Timeline erau mesaje private, care odata cu schimbarea au devenit publice. Folosindu-se de pozitia sa din cadrul televiziunii, acesta propagat informatiile eronate si in scurt timp multi utilizatori si-au inchis conturile.

Facebook a confirmat intre timp ca respectivele articole nu sunt mesaje private, iar cei care doresc sa isi recupereze contul, o vor putea face fara probleme. Se pare ca sunt folositoare si clauzele din termenii de utilizare ai serviciului, care spun ca orice material urcat pe serverele Facebook pot ramane acolo pe o perioada nedefinita.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI