Facebook are o noua limita de caractere la status

Facebook are o noua limita de caractere la status

Nu e de rau, ci de bine, limita la numarul de caractere a crescut la 63.206 caractere, o dimensiune destul de apreciabila fata de cele 140 de caractere pe care Twitter inca le foloseste si acum inca de la lansare. Gigantul in social media nu a dezvaluit motivul pentru care a ridicat aceasta limita, dar se pare ca feed-urile de pe Facebook vor deveni din ce in ce mai consistente. Se crede ca este o dorinta de a include un articol complet in status-ul paginii pentru ca utilizatorul sa petreaca citind cat mai mult timp.

Ca referinta, cele peste 60.000 de caractere admise pot aduna in 9 posturi continutul unei nuvele cu aproape 500.000 caractere.

Aceasta nu e prima schimbare pe care o face Facebook in 2011. Ultima limita a fost ridicata in luna martie a acestui an de la 500 la 5.000 de caractere. Initial si Facebook folosea la lansare o limita de 160 de caractere, asemanatoare mesajelor SMS.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Pentru ca explicatia sa fie cat mai „complexa” pentru noua limita, inginerul software Bob Baldwin a venit cu limita precisa printr-o ecuatie interesanta in format hexadecimal folosind chiar cuvantul „facebook”.

Facebook … Face Boo K … hex(FACE) – K … 64206 – 1000 = 63.206

In ciuda acestei limite crescute, Facebook este tot in urma lui Google+, care permite nu mai putin de 100.000 caractere la status. Conteaza?

Citește și: