E hotarat: Procesoarele pentru ultrabook-uri raman la preturi ridicate

E hotarat: Procesoarele pentru ultrabook-uri raman la preturi ridicate

Desi marii producatori de laptop-uri au cerut companiei Intel ieftinirea procesoarelor cu 50% pentru a putea ramane competitivi in fata Apple cu al lor Macbook Air, gigantul producator de cipuri a refuzat oferta. Singura reducere de pret pe care compania Intel este dispusa sa o accepte este de 20% pentru marii producatorii de laptopuri, pastrand astfel procesoarele la un pret piperat.

Preturile la care Acer, Asus si restul de producatori de ultrabook-uri pot cumpara acum procesoare sunt: Core i7-2677  la 317$, Core i7-2637 la 289$, sau Core i5-2557 la  250$. Avand in vedere ca pretul este o problema majora in producerea de ultrabook-uri, se pare ca producatorii de astfel de computere portabile vor trebui sa taie din costuri in alte parti pentru a aduce aceste computere in magazine la 999$ sau mai putin.

ASUS va fi prima companie in afara Apple care va veni cu ultrabook, e vorba de UX21, luna viitoare. Va fi urmat de Acer Aspire 3951, dar si de sisteme ale altor companii, precum HP, Lenovo si lista e deschisa.

Desi toata lumea s-a plictisit de articole despre Apple, se pare ca noul Macbook Air a reusit sa dea peste cap din nou planurile competitorilor, realizand o situatie similara cu ce s-a intamplat anul trecut pe piata de tablete si in urma cu 4 ani pe piata de telefoane mobile.

Citește și: