Cooler Master – Un nou concept de sistem de racire

Cooler Master – Un nou concept de sistem de racire

Cooler Master, unul dintre marii producatori de echipamente pentru PC, in special sisteme de racire si carcase este si el prezent la Computex anul acesta, sau mai exact a fost prezent cu cateva solutii de racire mai deosebite. La prima vedere radiatorul din imagine nu difera foarte mult fata de unul care se gaseste pe piata, daca suntem putin mai atenti observam ca atat pe lungime cat si pe latimea lui acesta are o structura asemanatoare cu cea a unui fagure. Cu ce ajuta acest concept? Ei bine s-a demonstrat ca aceasta structura reduce semnificativ rezistenta aerului care o parcurge. Asta inseamna in concluzie un sistem de racire mai silentios si mai eficient. Radiatorul se poate monta atat pe sisteme AMD cat si Intel cu cea mai variata gama de socket-uri.

Pentru entuziasti Cooler Master a lucrat si la actualul sistem de racire pe apa Project A-L2, care detine o baza de cupru pentru procesor si o pompa capabila sa arunce in instalatie un flux de 400L/hr de solutie de racire fiind cel putin de doua ori mai eficient decat produsele concurentei.

Panourile de control pentru reglajul ventilatoarelor sunt deja un subiect tabu de cand au aparut primele ventilatoare cu modificare de turatie, insa producatorul incearca sa reinvigoreze acest segment cu un nou produs de acest gen. Mi se pare un produs interesant si cateodata util insa, ca si cel de la mine din carcasa sa detina macar control pentru minim 4 ventilatoare nu numai pentru doua.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/CoolerMasterNew/|width=480]

Citește și: