CodeGuard – backup pentru website-ul tau!

CodeGuard – backup pentru website-ul tau!

CodeGuard este un proiect cu totul nou ce a fost prezentat la TechCrunch Disrupt chiar in cursul zilei de ieri. Se bazeaza pe nevoia celor care detin un website de a avea un backup constant al datelor de pe acesta.

Pentru utilizatorii mari, acest subiect este binecunoscut, ei detinand o infrastructura hardware si o serie de angajati capabili sa faca acest lucru. Insa pentru utilizatorii de site-uri mici si mijlocii, in special bloggeri, acest backup poate deveni un chin avand in vedere ca trebuie sa copieze periodic baza de date de pe site-ul lor.

CodeGuard functioneaza asemenea sistemului de backup de la Apple, Time Machine, care verifica schimbarile produse in structura de fisiere si face cate o salvare incrementala doar cu modificarile respective. Accesul la CodeGuard se face prin FTP si este gratuit momentan pentru cei care vor sa il testeze si detin site-uri de dimensiuni mai mici de 250 MB.

Atentie, exista un numar limitat de 5.000 de conturi gratuite care se pot face momentan si vestile bune nu se opresc doar aici – se lucreaza la implementarea platformelor WordPress, care va fi finalizata in cel mult 2 saptamani. O idee excelenta, zic eu, pentru multi dintre cei care au avut probleme cu site-ul personal. Eu mi-am facut deja cont si va recomand si voua, procedura este extrem de simpla, rapida si lipsita de griji.

Citește și: