09 apr. 2011 | 11:49

Chrome OS pentru tablete, dar cu Android cum ramane?

ACTUALITATE
Chrome OS pentru tablete, dar cu Android cum ramane?

Google, Google Chrome OS, Android 2.3, Android 3.0, Android Gingerbread, Android HoneyComb, Gingerbread OS, Chrome OS, iOS

Pai, ramane cum am stabilit, spune Google. Chrome OS este de multa vreme in proiect ca un sistem de operare deschis, creat pentru dispozitivele cu acces la internet? Ei bine, la momentul la care a fost gandit, tableta era doar un proiect al unora dintre dezvoltatori, acum insa fiind unul dintre dispozitivele pe care accesul la internet este cea mai importanta si mai des utilizata functie era si normal sa se orienteze si in acest sens.

Dar cum ramane cu notebook-urile sau netbook-urile? Ei bine, Google a creat acel CR-48 pentru testarea acelui sistem de operare, insa de ce sa nu detina si el mai multe vaiante si versiuni? La fel ca si Microsoft. Android 2.2 sau 3.0 va ramane momentan pe tablete, iar acestora li se va alatura in viitorul apropiat si Chrome OS. De ce Chrome OS va fi disponibil si pentru tablete? Pentru ca, dupa cum au observat in codul sursa multi dintre dezvoltatori, acesta include suportul pentru mai multe tipuri de touchscreen, tastatura virtuala, suport pentru mai multe rezolutii, precum si o interfata customizabila pentru touch.