CES 2011: Incarcatoare de mobil fara fir in masinile viitorului

CES 2011: Incarcatoare de mobil fara fir in masinile viitorului

Ca telefoanele mobile vor respecta in curand acelasi standard in materie de incarcator a fost o veste buna, dar soferii primesc una si mai buna din partea Chevrolet, care a anuntat la CES 2011 ca va investi 5 mil. de dolari in compania Powermat, iar in schimb modelul Chevy Volt va include tehnologia de incarcare fara fir oferita de Powermat.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Powermat/]

Powermat elimina, practic, necesitatea de a avea la tine un incarcator de mobil prin simpla inlocuire a bateriei telefonului cu o alta speciala, dotata cu un receiver. Mobilul se va incarca apoi prin simpla asezare pe suprafata de incarcare. In modelul Volt, sistemul va fi montat in zona consolei centrale, atat in fata, cat si pentru ocupantii locurilor din spate. Astfel, oricare ocupant al vehicolului isi va putea incarca iPhone-ul, Blackberry-ul sau smartphone-ul Android, dar si alte dispozitive.

GM (General Motors) spune ca aceasta caracteristica va fi in curand disponibila pe o gama larga de masini Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac, dar sistemul va debuta pe Chevrolet Volt. Pentru Powermat vestea este excelenta, compania avand o serioasa nevoie de aceasta investitie. Deal-ul semnat cu GM Ventures, divizia de investitii de capital a GM, prevede exclusivitatea pe un an si o intelegere pe mai multi ani privind comercializarea tehnologiei, dar ambele companii spera ca tehnologia sa fie folosita si de altii, nu doar de GM, intrucat „transcende orice brand de masina, segment de piata sau grup de consumatori”, dupa cum a precizat presedintele GM Ventures, Jon Lauckner, intr-o declaratie de presa.


Sursa: ipodnn

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: