14 iul. 2011 | 10:56

Cele mai periculoase „vedete” din domeniul securitatii online

ACTUALITATE
Cele mai periculoase

Desi titlul sugereaza ca vorbim despre nume de virusi, avem de a face chiar cu nume ale vedetelor reale, folosite pentru a atrage victimele in capcanele intinse de catre creatorii de malware. Probabil v-ati lovit de mesaje de genul „Apasa aici pentru a vedea video cu Cameron Diaz in ipostaze compromitatoare„. Acesta este doar unul din numele folosite pentru a atrage „posibilii clienti spun cei de la BitDefender care au intocmit si un top cu celebritatile folosite pentru acest scop.

Studiul a fost realizat pe un numar de 25 de milioane de mesaje de tip spam. Sa nu credeti ca inginerii de la BitDefender au adunat un numar atat de impresionant de mesaje in inbox-urile proprii, ci au folosit rezultatele scanarilor cu antivirusul lor de pe sute de mii de computere din intreaga lume. Situatia sta in felul urmator: Jay Leno este primul si cel mai folosit nume de catre atacatori dupa care urmeaza Madonna si Cameron Diaz.

Acestia nu sunt singurii care atrag utilizatorii catre site-uri dubioase, si este de asemenea posibil ca intr-o anumita perioada de timp sa fie depasite de altele. De exemplu in cazul mortii lui Osama Bin Laden (sau Obama, cum au spus unii prezentatori de stiri grabiti 🙂 ) mesajele privind continut media cu asasinarea acestuia au invadat internetul. La fel se intampla si cu alte vedete care pentru scurt timp intra in vizorul presei de scandal. Atentie pe ce dati click atunci cand doriti sa cititi informatii dubioase despre starurile preferate!