Carmageddon se intoarce

Carmageddon se intoarce

Site-ul Carmageddon.com s-a pricopsit cu un ceas care numara secundele, minutele, orele si zilele pana la un anunt important. Licenta Carmageddon se afla acum in mainile celor de la Stainless Steel, aceasta fiind cumparata de la Square Enix, care intrase in posesia ei dupa achizitionarea Eidos. Un anunt al unui nou joc pare sa fie iminent, insa nu inainte ca ceasul de pe site sa ajunga la zero. 1 iunie este data la care ar trebui sa asteptam detaliile complete despre noul Carmageddon, cu numai o saptamana inainte de E3.

Seria a devenit celebra la sfarsitul anilor ’90, in special pentru violenta grafica pe care o oferea. Carmageddon era unul din primele jocuri care lasau soferii masinilor virtuale sa calce pietoni (numiti in anumite tari zombies). Acesta oferea o experienta de joc diferita de alte titlri de racing, inspirata din filmul anilor ’70 Death Race. Astfel, asemeni celebrului film cu David Caradine, participantii la cursa se luptau pentru locul intai intr-un mod violent, orice fiind permis pe parcursul curselor.

Stainless Games au fost cei care au pornit seria Carmageddon in 1997, insa au fost responsabili doar pentru primele doua jocuri din serie. Va fi interesant de urmarit evolutia noului Carmageddon in paralel cu un alt joc celebru pentru luptele violente cu masini, care se va intoarce de asemenea anul acesta: Twisted Metal.

Citește și: