18 oct. 2011 | 13:40

Canon anunta urmatorul rege al DSLR-urilor: EOS-1D X

ACTUALITATE
Canon anunta urmatorul rege al DSLR-urilor: EOS-1D X

Cand vine vorba de camere foto profesionale, numele Canon este printre primele care ne vin in minte. Ei bine, compania japoneza a lucrat de zor in utlimii ani pentru a realiza o camera care sa depaseasca capabilitatile camerei EOS-1D Mark IV, si ne-a adus noul EOS-1D X. Aparatul de generatie a cincea vine cu imbunatatiri la toate capitolele, si reuseste sa faca o diferenta chiar si in cazul functiei de filmare.

Spre diferenta de predecesorul sau, 1D X are un senzor de 18,1 megapixeli full-frame, care este ajutat de doua procesoare Digic 5+ pentru a realiza cele mai clare imagini posibile. Profesionistii care folosesc functia de fotografiere in rafala vor putea capta pana la 14 cadre pe secunda in JPEG si pana la 12 in format RAW. Display-ul de pe spatele aparatului masoara pe diagonala 3.2 inci, si dispune de o rezolutie foarte mare, oferind intr-un spatiu atat de mic peste un milion de pixeli. Si cei care planuiesc sa fotografieze pe lumina scazuta vor beneficia de aditiile acestui aparat, care dispune de ISO 51,200 nativ, cu optiunea de a fi fortat pana la 204,000.

Vorbeam mai sus de functia de filmare, care a primit o imbunatatire serioasa. Aceasta a scapat de limita de 4 GB per fisier, si ofera posibilitatea de a filma in 720p cu un framerate de pana la 60 de cadre pe secunda, sau in 1080p cu optiuni de 23.97, 25 sau 30 de cadre pe secunda. Din pacate, exista insa o limita de 29 de minute si 59 de secunde pentru fiecare clip, intrucat Uniunea Europeana ar fi adaugat mai multe taxe acestui aparat daca oferea posibilitatea de filmare nelimitata. Avand in vedere pretul si asa piperat de 6.800 de dolari (speram ca nu va fi transformat direct in Euro), este o limitare pe care utilizatorii lui EOS-1D X o vor trece cu vederea..