Boot to Gecko, un nou competitor pentru Chrome OS

Boot to Gecko, un nou competitor pentru Chrome OS

Dupa ce Apple a atacat direct Chrome OS, incluzand in Mac OS X Lion optiunea de a boota direct in Safari, Mozilla va incerca sa creeze de asemenea un sistem de operare bazat pe un browser web. Ideea lor insa este ceva mai diferita fata de implementarile gigantilor Google si Apple, acestia dorind sa realizeze o platforma noua.

Proiectul se numeste Boot to Gecko si este bazat pe cod care se gaseste in sistemul de operare Android. Acesta este folosit pentru a avea acces la driverii pentru hardware, interfata si modul de operare al sistemului de operare fiind inca departe. Ideea celor de la Mozilla este sa realizeze mai multe aplicatii web, care sa ofere terminalelor mobile functionalitate ridicata, eliminand astfel nevoia de aplicatii exclusive unui anumit device.

Dupa ce reusesc sa faca acest lucru, planul este sa porteze aceasta experienta si pe PC-uri, unde ar unifica astfel experienta mobila si cea de la birou. Avand in vedere costurile de internet mobil din ziua de azi, este cam imposibil sa realizezi un sistem de operare pentru terminale de comunicare mobila bazat 100% pe aplicatii web.  Securitatea este de asemenea o problema importanta, iar acest proiect nu are un timp de development bine stabilit. Daca vom vedea vreodata sau nu la fata Boot to Gecko nu stim, insa putem observa ca marii competitori de pe piata online se duc in aceeasi directie. Foarte interesant va fi de urmarit care va ajunge primul la destinatie, oferind un sistem de operare „usor” si puternic aflat in totalitate in „Cloud”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: