Batalia e-readerelor sau lichidare de stoc?

Batalia e-readerelor sau lichidare de stoc?

Aceasta batalie are loc in Statele Unite si nu are lgatura prea mare cu Europa, insa este interesant faptul ca Amazon si Barns & Noble vin cu oferte din ce in ce mai interesante si mai reduse ca pret.

Celebrul Kindle se vinde incepand de ieri la un pret de numai 164 dolari, si aici vorbim de varianta ce detine conectivitate atat WiFi, cat si 3G. Varianta fara 3G este la un pret de 114 dolari, cu 20 de dolari mai ieftin ca  Nook.

Am vazut intentia lui Barnes & Noble de a lansa un Nook Colour cu Android pe post de tableta, iar acum Amazon reduce drastic pretul e-readerului. Sa fie acesta un motiv de ingrijorare pentru producatorii de tablete? Stim bine ca Amazon este o companie cu resurse destul de puternice, iar daca se orienteaza si catre aceasta piata a tabletelor ceilalti ar putea avea de suferit.

Totusi, reducerea de pret vine cu un impediment, acela ca Amazon va putea rula reclame in continutul tabletelor. Ar fi interesant de vazut ce poate face o companie care deocamdata a stat deoparte si a privit batalia dintre Apple si „restul lumii”, a acumulat experienta si acum ar putea lansa o tableta inovatoare.