Barnes & Noble nu este de acord cu politica de licentiere Microsoft

Barnes & Noble nu este de acord cu politica de licentiere Microsoft

Barnes & Noble este, pentru cei care nu stiu, unul dintre cei mai mari distribuitori de carti din Statele Unite si cel care a creat popularul (in SUA) Nook, un e-reader cu ecran e-ink color si capabilitati de tableta. Spun asta pentru ca, doar cu ceva modificari software, Nook poate ajunge o tableta propriu-zisa, intentie pe care o au si producatorii.

Bineinteles ca, fiind vorba de Android, Microsoft isi baga din nou coada referitor la licentierea acestui produs si isi cer si ei partea.

Barnes & Noble au refuzat vehement cerea Microsoft de plati taxele impuse pentru fiecare produs comercializat ce detine sistem de operare Android pe motivul ca produsele cu acest sistem de operare nu incalaca in nici un fel propritatile intelectuale ale lui Microsoft. Altii, precum HTC, au acceptat cererile Microsoft pentru a nu ajunge la procese interminabile insa Barns & Noble nu are de gand sa faca la fel.

BN spune ca Microsoft „nu a inventat, dezvoltat sau vandut catre publicul larg orice dispozitiv mobil bazat pe Android sau alte dispozitive folosind un sistem de operare open-source”.

Raspunsurile au venit dupa cum urmeaza: Discutia lui Microsoft cu Nokia a stabilit ca aceste proprietati intelectuale pot fi folosite atat defensiv cat si ofensiv.

„Microsoft si Nokia au discutat si au ajuns la intelegerea legata de strategia celor doua companii pentru a coordona ofensiva importiva oricui foloseste patentele acestora. Comentarii filmate la doar doua zile dupa ce s-a anuntat colaborarea intre cele doua companii, CEO-ul Nokia Stephen Elop a confirmat ca au discutat despre combinarea proprietatilor intelectuale, un atu destul de puternic, pe care il vor folosi atat defensiv cat si ofensiv.”

Din perspectiva lui Barnes & Noble, aceste actiuni sunt ilegale si ameninta competitia pentru sistemele de operare mobile si sunt rezultatele efortului gigantului din Redmond de a domina si controla Android-ul si alte sisteme de operare open source.

Raspunsul lui Microsoft a venit in scurt timp: „Procesul deschis impotriva lui Barnes & Noble, Foxconn, si Inventec sunt pornite in baza actiunilor acestor companii iar problema este incalcarea drepturilor intelectuale. Pentru a ne proteja aceste drepturi vom proceda la fel ca orice alta companie pusa in aceasta situatie.”

Cred ca articolul acesta are deja mai multe citate decat e nevoie pentru a ne face o parere legata de faptul ca ei momentan se lupta doar in vorbe. Interesant este ca nici de aceasta data nu se mentioneaza nimic despre ce patente este vorba. Sunt tare curios care sunt liniile de cod scrise de Microsoft in acest sistem de operare.