Backup si stocare de la Lexar la CES

Backup si stocare de la Lexar la CES

Desi cardurile SDXC nu au ajuns inca in aparatele foto digitale ale celor mai multi dintre noi, Lexar a anuntat doua modele construite in jurul acestui standard, cu capacitati de 64 si 128 GB. Cu o viteza minima garantata de 20MB/s si garantie pe viata, aceste modele ar putea incanta multi utilizatori.

Din pacate, pretul este departe de a fi accesibil: 400 dolari si 700 dolari pentru modelul cu 64, respectiv 128 GB. Rata de transfer si o aplicatie precum Image Rescue s-ar putea sa nu reprezinte argumente suficiente pentru a va schimba cardul SD.

La capitolul stick-uri USB, compania a creat doua solutii de backup care nu mai au nevoie de nici o interventie din partea utilizatorului pentru a-si face treaba. ECHO MX si ZX vin preinstalate cu un utilitar creat de LEXAR si cu ajutorul caruia, dupa ce ati configurat directoarele ce urmeaza a fi supravegheate, datele sunt copiate automat „pana la noi ordine”.

Lexar ECHO MX vine cu capacitati ce variaza de la 8 la 128 GB si asigura protectia datelor copiate prin encriptare AES pe 128 biti. Pentru a evita stresul asociat cu cantitatea de spatiu disponibila pe stick, cu ajutorul a ceea ce pare cerneala electronica, in orice moment veti putea vedea procentul de spatiu ocupat, indiferent daca dispozitivul este sau nu conectat la calculator.

ECHO ZX, fratele mai mic al MX-ului, vine cu o constructie Plug-and-stay. Are dimensiuni extrem de reduse si este optimizat pentru a fi uitat intr-un netbook sau laptop. Tinand cont ca de cele mai multe ori optati pentru backup-ul la datele confidentiale, nici in cazul ZX Lexar nu a neglijat encriptare pe 128 biti.

Ratele de transfer in cazul ambelor modele pornesc de la 28MB/s la citire si 10 MB/s la scriere si ajung in cazul ECHO MX (128GB) pana la 30 MB/s la citire si 17 MB/s la scriere. Cel putin aparent, acest dispozitive s-ar putea incadra la solutii ideale de back-up, ramane sa le si testam.


Citește și:
Etichete: