Axis M7001 – un gadget util cand te astepti mai putin [REVIEW]

Axis M7001 - un gadget util cand te astepti mai putin [REVIEW]

Am gasit zilele trecute un gadget care m-a ajutat exact intr-o problema la care nu banuisem ca ii pot gasi o rezolvare rapida si relativ mai ieftina. De obicei, aceste gadget-uri le gasesti dupa ce rezolvi problema in cauza, deci pot considera ca de data aceasta am avut noroc. Aveam de facut un proiect pentru instalarea unui sistem de supraveghere intr-un local al unui prieten. Partea interesanta era ca amicul in cauza avea deja doua camere video instalate, acestea fiind de tip vechi pe circuit inchis, adica pe sistem vechi cu cablu coaxial. Scopul nostru era sa instalam inca trei camere video, insa doream ca intreg sistemul sa fie accesibil prin internet si inregistrat digital. Ei bine, va ganditi cred la solutia cea mai simpla, renuntam la camerele video analogice si le inlocuim cu unele de tip nou. Problema intervine aici ca cele doua camere de tip vechi sunt camere de exterior, cu un spectru de acoperire foarte mare si vizibilitate ridicata in intuneric. Asta inseamna o investitie destul de mare in doua camere video de tip nou ce se conecteaza prin retea. Ajutorul a venit neasteptat, odata cu niste componente primite la test.

Axis M7001 era exact dispozitivul de care aveam nevoie, nestiind chiar ca exista un astfel de gadget. M7001 se ocupa de conversia in timp real a semnalului analog provenit de la o camera cu conectare pe cablu coaxial catre semnal digital la o rezolutie ridicata pentru a fi transmis pe internet sau inregistrat.

Chiar daca pretul acestei jucarii nu este unul foarte modest, aproximativ 900 de lei, este de un real ajutor pentru aceia care nu doresc sa inlocuiasca un sistem de camere video vechi, dar bun, cu unul mai nou si nu vor sa treaca prin tot procesul de instalare normal, conexiuni de cabluri pe distante lungi, montarea camerelor in locuri greu accesibile, etc.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/axis m7001/|width=480]

Aceasta jucarie nu numai ca este compatibila cu aproape orice model de camera, chiar si cu cele care suporta reglaje si modificarea pozitiei de la distanta. Partea interesanta a modulului este ca permite compresia datelor primite si inregistrarea directa a acestora pe un HDD sau pe un PC in doua formate simultan, H.264 si Motion JPEG, in functie de cerintele utilizatorului. Daca ne gandim bine, putem chiar renunta la un dispozitiv de inregistrare dedicat pentru aceste camere video. Mai jos aveti un tabel cu specificatii, dupa care va voi explica pe scurt modul de functionare.

[table id=66 /]

In principiu, sistemul de functionare este foarte simplu. Acest dispozitiv preia imaginea analog de la o camera video analog, o converteste si o comprima in format digital in rezolutia si formatul dorit si apoi o trimite catre retea pentru a fi inregistrata, transformand o camera video analog intr-una digitala cu care se poate comunica prin internet. Nu discutam deci de un adaptor pasiv, ci de o unitate de compresie a imaginilor. Putem renunta, asadar, la vechiul sistem de inregistrare pentru camerele video. Avantajul lui Axis M7001 este ca are niste dimensiuni de invidiat.

Acesta poate fi lasat cu usurinta langa o camera video sau chiar langa computerul la care este conectat. Alimentarea poate fi facuta direct din cablul de retea daca sistemul suporta standardul PoE (Power Over Ethernet). In concluzie, acest mic dispozitiv te poate scapa de multe batai de cap usurand trecerea de la un sistem analog la unul digital, fara a mai fi nevoie inlocuirea primului, mai ales in cazul in care acesta este unul destul de performant.

Citește și:
Etichete: