Asociatia pentru Comunicatii Digitale grabeste trecerea la standardul digital in televiziune

Asociatia pentru Comunicatii Digitale grabeste trecerea la standardul digital in televiziune

As putea pune pariu ca nu stiati, dar exista o Asociatie pentru Comunicatii Digitale, care cere reluarea procesului de trecere la televiziunea digitala, printr-o scrisoare deschisa adresata guvernului Romaniei, autoritatilor din domeniul telecomunicatiilor, precum si Comisiei Europene.

Scrisoarea reprezinta de fapt un semnal de alarma asupra faptului ca suntem „putin” cam in urma cu adoptarea acestor noi standarde, din motive… ati ghicit sau nu, birocratice.

„Procesul de tranzitie la televiziunea digitala este blocat si, pe masura ce trece timpul, ne va fi extrem de greu sa ne indeplinim obligatiile asumate in fata organismelor europene si internaţionale, in ceea ce priveste inchiderea emitatoarelor analogice si adoptarea in timp util a cadrului legislativ necesar. Trecerea la televiziunea digitala este un deziderat de la care autoritatile nu trebuie sa abdice, indiferent de conjunctura în care aceasta se face”, declara Mihai Constantin, presedintele Asociatiei pentru Comunicatii Digitale.

Aici sunt perfect de acord cu aceasta asociatie, avand in vedere ca alte tari probabil mai putin dezvoltate din punct de vedere informational decat noi si cu o infrastructura mai slaba din punct de vedere al vitezei de transfer a informatiilor si al numarului de operatori de televiziune sunt gata sa adopte sau deja au si implementat aceste standarde digitale. Cui nu i-ar placea sa poata viziona continut „on-demand” sau zeci ori sute de canale digitale in format Full HD, disponibile gratuit?

Pentru cei interesati de acest subiect puteti accesa mai multe informatii prin urmatorul link: http://www.tvdigitala.ro/.


Citește și:
Etichete: