ARM zice ca va egala puterea de calcul a unui PS3 in doar 18 luni

ARM zice ca va egala puterea de calcul a unui PS3 in doar 18 luni

ARM, daca nu stiti, este unul dintre cei mai mari producatori de procesoare mobile, acele procesoare care se regasesc in majoritatea telefoanelor mobile la ora actuala.

Ei bine, ARM se mandreste din nou cu performantele viitorului sau cip grafic care va surclasa, zic ei, consola PS3. Ne putem indoi totusi de aceste afirmatii. Daca ne gandim bine, in 2009 si 2010 ARM a facut o serie de afirmatii asemanatoare, luand ca termen de comparatie tot PS3 sau XboX 360. Orice ar fi spus ARM in trecut, nu trebuie sa fim atat de sceptici.

In 2010, Microsoft a prezentat un SoC (System on a Chip) care propulseaza ultima varianta de Xbox, un combo foarte interesant creat in 45 mm tehnologie de fabricatie, care detine doar 372 milioane de tranzistori. Cipul Tegra 2 de la nVidia are aproximativ 260 milioane de tranzistori. Astfel la o micsorare de 28 nm a procesului de fabricatie este posibil ca ARM sa vina cu cipuri performante pentru telefoanele mobile.

Cam atat despre ARM Mali, numele de cod al viitorului cip, ce va face nVidia este o intrebare mai interesanta. Kal-El este programat sa fie lansat anul acesta mai tarziu, peste 18 luni poate vom vedea si faimosul Project Denver despre care se vorbea mai demult pe la targuri.

Citește și: