ARM A7 MPCore aduce performanta in telefoanele ieftine

, 21 Oct, 11:20

ARM a dezvaluit un nou procesor pentru telefoanele mobile mai ieftine, care promite sa aduca performanta apropiata de cea pe care o gasim in terminalele high end. Micul cip se numeste A7 MPCore si foloseste o arhitectura asimetrica pentru a accelera procesarea, utilizand doua nuclee diferite.

Nulceul mai mic tine in spate sistemul de operare si functiile de baza, precum mesageria si player-ul de muzica, in timp ce nucleul mai mare ofera puterea necesara aplicatiilor mai solicitante. Functia atractiva a acestui procesor este ca poate transfera procesele de pe un nucleu pe celalalt intr-un timp foarte scurt (20 micro secunde), fapt care sta la baza vitezei unui telefon. Din pacate, acest procesor va ajunge in telefoanele mobile entry level abia in 2013.

Conform ARM, acest tip de procesor poreclit „Big Little” ar putea sa se gaseasca in dispozitive cu preturi sub 100 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail