AR Drone in Romania: Zboara, jucarie, zboara …prin control iOS

AR Drone in Romania: Zboara, jucarie, zboara ...prin control iOS

Nu stiu daca ati auzit pana acum de AR Drone, e o jucarie tare simpatica, un elicopter care poate fi controlat prin iPhone [review iPhone 4], iPod sau iPad cu ajutorul sistemului Wi-Fi integrat.

A fost prezentata de producatorul Parrot prima data la CES 2010. Da, asta inseamna acum mai bine de un an si se pare ca a ajuns intr-un final si pe la noi, dupa muuulte luni in care semenii nostri mai occidentali s-au distrat cu ea. (Deh, asa e cu gadget-urile si jucariile astea – cand fratii mai „mari” se plictisesc de atata joaca, se gaseste cate o companie care sa le arunce si pe pietele mai saracute.)

AR Drone se comporta ca un elicopter real, adica poate fi pilotat, efectueaza si ceva manevre de zbor si are doua camere de luat vederi – una in fata si una dedesubt, indreptata catre sol. Integreaza tehnologia Augmented Reality, asa incat camerele transmit imaginile in timp real pe „iDispozitiv”.


Va place? Doar v-am zis ca e tare simpatica. Oricum, mai intai de toate aveti nevoie de aplicatia AR.FreeFlight, care va invata sa pilotati si sa exersati de la miscari de baza, in modulul de incepator, pana la manevre avansate, in modulul de expert. Aplicatia este gratuita si o puteti descarca din meniul App Store al iPhone/iPod touch/iPad. Daca vreti si competitie sau batalii aeriene, exista AR.Pursuit, un joc interactiv in care ati putea lupta cu un alt AR Drone din aceeasi retea Wi-Fi.

Dar stati, pana acolo mai e un pas, ca numai aplicatia e gratis. AR Drone costa 319 euro in Romania, ceea ce inseamna cu vreo 30% mai mult decat in afara (de exemplu, pe Amazon.com e aproape 293 dolari, echivalentul a vreo 219 euro), si este adus la noi prin Orange.

Hai ca va las acum cu un filmulet amuzant:

Directorul comercial al Orange Romania, Julien Ducarroz, este de parere ca „de acum jocurile de pe telefon se muta din spatiul virtual in spatiul real”. Voi ce credeti?


Citește și: