Apple mai si pierde procese…

Apple mai si pierde procese…

Dupa ce timp de mai bine de 20 de ani a investit aproximativ 43 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare, Nokia a reusit sa aiba un portofoliu de aproximativ 10.000 de patente legate de comunicatii si tehnologii wireless.

Chiar daca s-ar putea sa nu vi se para mare, aceasta cifra a fost suficienta pentru a-i convinge pe cei de la Apple ca nici macar nu trebuie sa se incheie procesul intentat de catre compania lui Elop la Comisia Internationala de Comert din SUA in sala de judecata.

Finalitatea a fost stabilita de avocatii celor doua parti „la masa pacii” si are ca repercusiuni plata unei taxe substantiale, dar necunoscuta, de catre Apple celor de la Nokia, urmand ca in continuare sa fie platite licente de utilizare a respectivelor patente.

Pentru a populariza intelegerea dintre cele doua companii, CEO-ul Nokia Stephen Elop a afirmat cu mandrie: „Suntem foarte incantati ca Apple a intrat in randurile celor care platesc licenta”. Din pacate, din cauza faptului ca intelegerea a fost confidentiala, nu putem afla detaliile intelegerii, ci putem doar sa trecem in revista faptul ca Apple mai si pierde procese, nu doar le intenteaza sau le castiga.

Nokia vs Apple

Sursa: Engadget

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: