AMD anunta Radeon 6990M – Cel mai performant cip grafic mobil

AMD anunta Radeon 6990M - Cel mai performant cip grafic mobil

AMD a anuntat un nou cip grafic destinat computerelor mobile. Acesta se numeste Radeon 6990M si se lauda cu faptul ca este cu pana la 25% mai puternic decat orice alt cip disponibil pe piata sau anuntat de curand (inclusiv noul Nvidia 580M). Evident, este vorba despre o solutie grafica pentru cei care au nevoie de performanta de top, gamerii fiind probabil publicul tinta pentru aceasta.

Alienware a anuntat deja ca va include acest cip in noile laptopuri M18x, insa doar ca si optiune, utilizatorii putand alege intre solutii apartinand atat AMD cat si Nvidia. Pentru cei care nu pot trai fara a sti specificatiile tehnice ale noului 6990M, le aveti mai jos:

Engine Clock Speed: 715 MHz

Compute Power : 1.6 TFLOPs

Transistors: 1.7 Billion

Stream Processors: 1120

Memmory Configuration: 2 GDDR5 256 bit @ 900 MHz

Memory Bandwidth: 115.2 GB/sec

Noul procesor grafic suporta tehnologia CrossfireX, care inseamna ca doua astfel de cipuri pot fi introduse intr-un singur computer, iar cei care dispun de un nou  APU AMD pot beneficia de performanta sporita. De asemenea, exista suport pentru AMD Eyefinity, pentru redare pe mai multe display-uri si chiar suport pentru afisarea in 3D Stereoscopic folosind tehnologia AMD HD3D.

Sursa: Engadget

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: