Adobe lanseaza noi solutii software pentru video streaming

Adobe lanseaza noi solutii software pentru video streaming

Adobe a lansat la IBC (International Broadcasters Convention) trei noi solutii software care va ajuta companiile de televiziune prin cablu si internet sa transmita semnal video prin intermediul internetului. Desi doua dintre acestea se refera la securitatea semnalului si la modalitatea de transmitere, unul dintre ele va bucura utilizatorii de iOS.

Adobe Pass ofera companiilor in cauza posibilitatea sa transmita material din mai multe surse folosind un singur dialog de Log In, fiind astfel un proces mai eficient, care nu va duce la supraincarea un singur server. Noul Flash Access 3.0, in schimb este un sistem de protectie, care acum este compatibil si cu platformele mobile. Atractia principala este cu siguranta noul Media Server 4.5, care ofera celor care folosesc suita Adobe posibilitatea de a transmite semnalul video dintr-un player Flash direct pe device-urile cu iOS.

Astfel se inlatura nevoia de a pastra pe server doua clipuri de acelasi fel (unul .flv si unul .mp4 sau .mov), Flash-ul devenind ca prin magie compatibil cu device-urile mobile de la Apple. Desigur, exista o „smecherie”. Tot ce face Media Server 4.5 este sa transforme semnalul video Flash in formatul HTTP Live Streaming pe care il folosesc iPhone-urile si iPad-urile pentru streaming video. Acest lucru inseamna ca alt continut Flash de genul jocuri sau butoane din site-uri in continuare nu vor fi compatibile cu portabilele Apple.

Sursa: Engadget

Citește și: