Adobe Flash 11 si Air 3 lansate

Adobe Flash 11 si Air 3 lansate

Destul de ciudat aleasa data de 3 octombrie pentru lansarea de noi produse Adobe, intrucat astazi, 4 octombrie va avea loc mult asteptata conferinta Apple. Chiar si asa, marele producator de software are motive de bucurie, intrucat a lansat doua versiuni noi pentru aplicatiile sale.

In primul rand, Adobe Flash 11 vine cu suport pentru accelerare hardware atat pentru imagini 2D, cat si pentru cele 3D si va oferi suport pentru dezvoltarea de aplicatii mai complexe din punct de vedere grafic (a se citi jocuri 3D). Adobe Air 3, in schimb va aduce noi functii dispozitivelor compatibile, precum redarea de sunet 5.1 si 7.1 prin intermediul aplicatiilor care folosesc acest middleware. Posesorii de Smart TV-uri vor fi probabil cei mai avantajati in aceasta privinta, intrucat acum toate aplicatiile web care vor fi dezvoltate cu noua editie de Air vor putea sa profite de sistemul de sunet surround conectat la televizor.

Conform Adobe, accelerarea hardware Flash Stage 3D va veni si pe Android, BlackBerry si iOS (whaat?) in viitor. Probabil este vorba despre rularea de filme intr-un player Flash si nu obligatoriu aplicatii propriu-zise.

Citește și: