Acum exista smartphone-uri si pentru avioane

Acum exista smartphone-uri si pentru avioane

Cred ca stiti ca nu se poate vorbi la telefon in avion, nu? La plecare, orice companie aeriana ne someaza in toate limbile internationale, cu putin noroc si in cea nationala, sa inchidem electronicele, in special telefoanele mobile pe parcursul zborului.

Teoretic, este vorba de decolare si aterizare in cazul laptopurilor si a altor dispozitive, insa telefoanele trebuie sa ramana inchise pe tot parcursul calatoriei. Motivul? Nu trebuie sa influenteze aparatele de zbor incercad sa comunice cu retelele mobile. Bine, avand in vedere altitudinea, oricum nu vor functiona.

Insa… Ehe, situatia este putin schimbata – cam pe la 180 de grade – cu Aircell. Este cea mai mare companie din lume care asigura acces in avion la reteaua de telefonie mobila, precum si la serviciile de internet.

Pana acum telefoanele lor erau gandite doar pentru a apela sau a fi apelat, insa nevoia de acces la internet pe dispozitive mobile i-a impins sa creeze un model.

Platforma aleasa este Android, iar noul model de telefon vine cu un ecran capacitiv de 3,8 inci (9,65 cm) si conectivitatea actuala a unui smartphone obisnuit, oferind o experienta muuuult mai placuta utilizatorului, da! Bineinteles, discutam de un utilizator din clasa business, avand in vedere tarifele la care opereaza o retea aeriana.


Citește și: