World of Warcraft, jocul preferat al romanilor in 2010

World of Warcraft, jocul preferat al romanilor in 2010

Call of Duty Black Ops [review]si recent aparutele Assassins Creed Brotherhood si NFS Hot Pursuit sunt principalele jocuri video lansate in aceasta toamna, cred ca sunteti de acord. Iar CD Media, companie din cadrul careia face parte si Best Distribution, mizeaza pe aceste titluri pe buna dreptate. Si pe buna dreptate COD Black Ops este jocul evenimentului PlayFest 3D, care va avea loc in aceasta vineri, 26 noiembrie, in Le Studio Club (fost R2) din Bucuresti.

“Exista inca un mare potential de crestere al pietei de jocuri video din Romania, in conditiile in care anul trecut s-au vandut 250.000 de jocuri, iar pentru anul acesta estimam ca vanzarile vor ajunge la 320.000 de unitati. Titluri precum Call of Duty- Black Ops, Assassins Creed Brotherhood sau NFS Hot Pursuit, recent lansate, vor contribui substantial la cresterea vanzarilor”, declara Spiros Jamas, Presedinte al CD Media.

Dupa cum stiti, Best Distribution a devenit anul acesta distribuitorul oficial al Ubisoft in Romania. In 2010 a avut afaceri de 9 milioane de euro (fara TVA), iar pentru 2011 se asteapta peste 10 milioane.

In Romania, cel mai bine vandut titlu in primele 9 luni din 2010 este World of Warcraft cu toate produsele sale in peste 20.000 de unitati vandute, urmat de Starcraft 2 cu peste 10.000 de bucati vandute. Cele mai bine vandute titluri in regiune sunt familia de produse World of Warcraft pe primul loc, urmat de Starcraft 2, FIFA 11 si Call of Duty Black Ops. Voi la ce titlu v-ati oprit mai mult?

Bineinteles, cea mai cautata platforma pentru gaming ramane PC-ul, care are 60% din piata romaneasca, dar oficialii au incredere ca si consolele vor castiga tot mai mult teren in urmatorii cinci ani.

Daca aveti intre 18 si 25 de ani, inseamna ca este posibil sa fiti chiar un consumator constant de jocuri video. Cam 25% din piata reprezinta acest segment de varsta, iar platforma preferata este PC-ul. Cei peste 25 de ani sunt in general consumatori ocazional (50% din totalul pietei) si aleg in special titluri pentru consola. Mai exista si consumatori ad-hoc (aproximativ 25% din total), care cumpara jocuri doar pentru divertisment ocazional. Echipa Playtech.ro pot spune ca are reprezentanti din fiecare segment.


Citește și: