Webcam HD de la Microsoft

Webcam HD de la Microsoft

[galleria]

Microsoft a lansat trei camere web HD: HD-5000 şi HD-5001 pentru sistemele desktop şi HD-6000 pentru notebook-uri, toate capabile să capteze imagini cu o rezoluţie 720p widescreen (1280×720). Claritatea captărilor se bazează pe TrueColor, un proces de corectare a culorilor, prin folosirea unui mix de elemente hardware îşi software pentru ajustarea tonurilor de culoare, expunerii şi a altor factori prezenţi în condiţii nu tocmai ideale în care se află utilizatorul.

Modele 5000 şi 5001 diferă doar cromatic (unul este alb şi unul negru). Din punctul de vedere al funcţionalităţii, ambele au bază ajustabilă pentru prindere pe ecran, iar ca preţ vor costa în jur de 50$, fiind astfel cele mai ieftine camere web cu autofocus real. Pe piaţă vor putea fi găsite spre sfârşitul lunii în curs.

Despre HD-6000 se poate afirma din prima că este conceput special pentru laptopuri, datorită unui clip spcial de prindere şi a unei posibilităţi de rotire de 360 de grade. Dispozitivul va fi disponibil din luna mai, pentru 60$.


Sursa: Electronista