28 mai 2010 | 08:20

Tableta XO-3 va aparea mai repede pe piata decat era stabilit

ACTUALITATE
Tableta XO-3 va aparea mai repede pe piata decat era stabilit

Tableta XO-3 va iesi pe piata cu aproximativ doi ani mai devreme decat era planificat, cu ocazia CES 2011, dar va beneficia de mai putine functionalitati decat in proiectul initial. Dispozitivul mobil cu ecran tactil va fi pus in vanzare la un pret sub 100$, fiind obiectul campaniei “Un laptop pentru fiecare copil” – One Laptop Per Child – OLPC.

olpc xo-3_1

XO-3 se bazeaza pe Moby, platforma produsa de Marvell, si utilizeaza un procesor ARM de 1GHz, care se pare ca ar putea fi mai performant decat cel introdus in iPad. Designul nu va mai include o carcasa waterproof, tableta fiind mai groasa decat se dorea in prima faza. Iar ecranul Pixel Qi 3qi, care ar fi oferit calitatea asemanatoare unui e-paper in lumina puternica, nu se stie daca va fi implementat.

olpc xo-3_2

Modelul XO-3  va aparea totusi si in varianta proiectata initial undeva in 2012.

Nicholas Negroponte, seful OLPC, a comparat tableta XO-3 cu iPad-ul, spunand despre dispozitivul Apple “ca este dragut, dar al nostru va avea in plus si camera. De asemenea, XO-3 va fi mai deschis, va rula Flash si se va apropia mai mult de un computer decat de un dispozitiv periferic”.


Sursa: Electronista