Tablete? Mai bine e-book readere!

Tablete? Mai bine e-book readere!

benqnreaderDecât să producă o tabletă care să se ridice la înălţimea celor apărute recent pe piaţă de profil, BenQ preferă să îşi canalizeze eforturile către producerea de dispozitive de tip e-book reader, după cum a declarat recent preşedintele companiei Danny Yao.

O versiune color a nReader va ieşi pe piaţă spre sfârşitul acestui an, fiind un produs care va înregistra vânzări masive, în viziunea oficialului. De această afirmaţie ne putem îndoi totuşi, mai ales că dispozitivul nu va fi capabil să redea conţinut video, cel puţin nu în versiunea imediat viitoare, iar preţul va depăşi cu siguranţă 300$. Asta dacă ţinem cont de faptul că varianta iniţială de nReader, cu ecran de 6-inch (15 cm), a fost lansată la începutul acestui an în Taiwan şi Japonia şi costă aproximativ 280$.

Cel puţin este capabil să redea muzică, cu ajutorul boxelor incorporate şi a posibilităţii conectării de căşti, având şi o durată de funcţionare continuă “masurabila în zile, nu în ore” (de chiar două săptămâni fără reîncărcare), după cum afirmă oficialii.


Sursa: Electronista