Stiati ca energia se ascunde in cartofi?

Stiati ca energia se ascunde in cartofi?

Cartofii nu mai sunt de ceva timp considerati doar o simpla garnitura la friptura. Si asta pentru ca cercetatorii din cadrul Universitatii din Ierusalim au descoperit  ca pot fi folositi la construirea bateriilor organice.

In concret, bateriile organice sunt produse din zinc si electrozi din cupru, la care se adauga o felie de cartof fiert, tratat in prealabil. Si nu, nu e o gluma: procesul de fierbere creste puterea electrica a legumei, oferind bateriilor o autonomie de cateva zile sau chiar de cateva saptamani, in functie de conditiile de utilizare.

In plus, bateriile din cartof sunt si mult mai ieftine. Exista astfel o sansa ca in viitorul apropiat telefonul mobil sa nu mai functioneze cu ajutorul clasicelor baterii Li-Ion, trecand la cartofi. Si asta pentru ca tehnologia nou descoperita  a fost pusa, pe gratis, la dispozitia intregii lumi, fiind publicata si in „Journal of Renewable and Sustainable Energy”.

Cercetatorii isi doresc sa descopere diferite metode ecologice, ietine si rapide pentru a putea genera energie in toate colturile lumii, unde milioanelor de persoane inca traiasec fara curent electric.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: