Standard UE: incarcarea telefoanelor prin USB

, 31 Dec, 11:31

Uniunea Europeana a adoptat miercuri in forma oficiala standardul de incarcare micro USB pentru telefoanele mobile. Proiectul reprezinta o propunere mai veche, de peste un an, iar acum a fost confirmat.

Garantia este ca telefoanele a cel putin 14 companii, inclusiv Apple, LG, Motorola, Nokia si RIM, Samsung, Sony Ericsson, Motorola,vor suporta incarcare printr-o conexiune micro USB, nemaifiind necesara schimbarea incarcatoarelor. Masura a fost implementata atat pentru a elimina problema incarcatoarelor in exces, cat si pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea schimbarii incarcatorului fara a pune in pericol telefonul.

Obligativitatea companiilor nu va presupune inlocuirea sistemelor proprii de incarcare/adaptare, daca este cazul, ci oferirea unei compatibilitati in ceea ce priveste conectorul micro USB.

Standardul nu este inca obligatoriu, dar va deveni in urmatorii doi ani, asa incat primele telefoane realizate dupa noua norma ar trebui sa ajunga pe piata chiar “din 2010”, dupa cum se precizeaza in comunicatul UE.

Nu va mai trebui sa caram cate 2-3 incarcatoare dupa noi cand plecam in vacanta si nici sa ne facem griji ca telefonul ramane fara baterie pe drum.


Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail