Stai cât vrei, dar știi cât stai?

Stai cât vrei, dar știi cât stai?

playtechDe câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți propui ca, după încă 5 minute de hoinărit pe YouTube sau pe unde mai hoinărești tu, să te întorci la lucru? Și de câte ori ți-a ieșit chestia asta? Acum noi n-o să-ți propunem un remediu infailibil pentru inabilitatea ta de a rezista tentațiilor, pentru că așa ceva nu există. Ar fi cam ca pastila care să te lase de fumat. Până la urmă, tot o chestiune de voință rămâne, dar o mână de ajutor nu strică.

Dacă nu ai decât zece minute la dispoziție pentru a verifica, spre exemplu, ce mai e nou pe playtech.ro, poți folosi utilitarul web x.minutes.at, care va adăuga un timer site-ului și te va anunța elegant că timpul a expirat după numărul de minute alocat. Sigur, depinde de tine să te întorci la lucru, și de noi să nu :), dar măcar știi că ai stat mai mult decât ți-ai propus inițial.

Practic, tot ce ai de făcut este să tastezi numărul de minute și site-ul, într-un url de forma: http://10.minutes.at/playtech.ro. Vei vedea o bară cu un timer în partea superioară a paginii, de unde poți pune pauză, adăuga sau scădea minute. Dacă ești deja pe site și vrei să stabilești câte minute mai ai de gând să stai, poți folosi un bookmarklet de genul 5.minutes.at/here (salvează bookmark-ul și dă click pe el având în fereastră site-ul la care vrei să-l aplici; dacă vrei să modifici numărul de minute o poți face din zona de administrare a bookmark-urilor din browserul tău).

Toată chestia funcționează ca un ceas deșteptător, deci dacă mai vrei un pic, faci click pe + și mai adaugi minute. După expirarea timpului nu se va închide pagina (deși probabil ar trebui și fără îndoială se poate scrie un astfel de script, dar vezi să nu afle și șefii tăi), deci avem de-a face cu un simplu instrument de ajutat voința. Yeah, right!

Sursa: x.minutes.at via Lifehacker

Etichete: