SSD-ul devine accesibil datorită Kingston

SSD-ul devine accesibil datorită Kingston

[galleria]

Kingston anunţă lansarea Boot Drive-ului de 30GB Kingston SSDNow din gama V,cel mai nou membru al familiei V (Value) de dispozitive de tip SSD (solid-state drive). Cu un preţ sub 100 Euro, noul Boot Drive Kingston SSDNow V de 30GB este compatibil cu tehnologia TRIM pentru Windows 7 şi este una din cele mai bune şi mai accesibile soluţii pentru  accelerarea procesului de pornire, oprire a unui PC Desktop, precum și pentru scurtarea  timpului de încărcare a aplicaţiilor.

“Pentru a putea aduce SSD-urile în segmental mainstream, trebuie să reducem preţul şi să îmbunătăţim performanţele. Cu noile SSD-uri de 30GB reuşim să facem acest lucru”, a afirmat  Ariel Perez, SSD business manager, Kingston. “Cu ajutorul acestui dispozitiv, utilizatorii pot prelungi viaţa sistemelor. Mai mult, vom lansa kit-uri formate din două unităţi de 30GB destinate utilizatorilor avansaţi şi entuziaştilor, dornici să-şi ducă sistemele la nivelul următor de performanţă.”

Boot Drive-ul SSDNow V de 30GB oferă suport TRIM sub Windows 7, ceea ce ajută la păstrarea  performanţelor foarte bune în timp a dispozitivului. Folosind PCMark Vantage Advanced HDD Suite, Boot Drive-ul de 30GB a obţinut 20.257 de puncte pe un sistem  cu Windows 7, pe când un harddisk cu 7200 obişnuit a obţinut  3.294 de puncte. Cu PCMark 05, pe un PC cu Windows XP acelaşi Boot Drive a obţinut un scor de 22.519, comparativ cu doar 6.508 de puncte în cazul harddisk-ului. PCMark Vantage Advanced HDD Suite şi PCMark 05 rulează teste precum simularea încărcării sistemului de operare, importarea de poze, adăugarea de muzică la  Windows Media Center şi nu în ultimul rând, încărcarea aplicaţiilor. Scorul indică exact câţi byţi sunt transferaţi pe secundă.

Boot Drive-ul Kingston SSDNow V de 30GB este soluţia de upgrade ideală pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele desktop-urilor actuale. El a fost conceput pentru a fi folosit împreună cu harddisk-ul existent. Sistemul de operare şi aplicaţiile cele mai importante vor rula de pe SSD, în timp ce toate datele, precum documente, muzică, fotografii, etc rămân pe HDD.

În ce privește rezistența unui asemenea drive de stocare, cel mai simplu e să urmăriți demonstrația următoare: