16 feb. 2010 | 18:54

Sony VAIO: generația următoare

ACTUALITATE
Sony VAIO: generația următoare

vaio

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Sony rareori face upgrade unui produs. Când vine, upgrade-ul se referă la o întreagă familie de produse, iar azi a fost rândul familiei VAIO, care are o nouă generație de membri, prin lansarea noilor modele din seriile F, Z, Y, EB și W.

Vaio F

VAIO F – creativitate împărtășită
Cel mai avansat studio Full HD personal, VAIO VPCF11Z1E/BI se distinge prin finisajele premium accentuate de un palmrest confortabil din elastomer. Filmele, jocurile și colecția multimedia sunt puse în valoare de ecranul VAIO Full HD profesional de 16,4 inci (41,6 cm) anti-reflexie, capabil de redarea 100% a spectrului Adobe RGB pentru reproducerea cu acuratețe a tonurilor de culoare. Ultima generație de procesoare Intel Core i7 (Quad Core) asigură cele mai înalte performanțe multimedia, alături de o unitate Blu-ray și o memorie de DDR3 de 8GB. Experiența Full HD este asigurată de procesorul NVIDIA GeForce GT330M cu o memorie GDDR3 VRAM de 1GB și tehnologia de procesare paralelă CUDA.

Vaio_Z

VAIO Z – afaceri optimizate
Noile modele ale seriei Z sunt caracterizate de un design elegant, dublat de performanțe de top. Arhitectura bazată pe 4GB de RAM și cele două SSD-uri conferă acestui model viteze incredibile. Această soluție de stocare a datelor este de 6,2 ori mai rapidă decât un HDD cu 5400ppm, fiind mai ușoară și mai compactă. VAIO Z se diferențiază de celelalte notebook-uri ultra-portabile prin soluția grafică hibridă. Placa dedicată NVIDIA GeForce GT330M, cu o memorie de 1GB GDDR3 VRAM, poate fi folosită atât pentru sarcini obișnuite, cum ar fi operarea cu documente, prezentări, cât și pentru accesarea fișierelor multimedia. Noul Sistem Hibrid Grafic Dinamic optimizează în mod inteligent performanțele grafice, în funcție de gradul de dificultate al activității. Ca alternativă la selectarea manuală a modului de lucru, modul AUTO detectează condițiile de utilizare și schimbă automat modul de funcționare între modurile STAMINA și RAPID.

Vaio_Y

VAIO Y – conectat social
Noul model VAIO Y este extrem de ușor, fiind partenerul ideal pentru un stil de viață digital. Cu o greutate sub 1,8 kg, noua serie Y se diferențiază prin carcasa șic din aliaj de magneziu, pe lângă deja tradiționala articulație cilindrică, un element propriu VAIO. Ecranul de 13,3 inci oferă o perspectivă extrem de detaliată a fotografiilor, elementelor grafice și documentelor. Eficiența energetică este asigurată de procesoarele cu voltaj redus Intel (ultra-low voltage), ceea ce duce la o autonomie standard a bateriei de până la 9 ore, suficientă pentru ceva mai mult de o zi de lucru. Portabilitatea este asigurată și prin încărcătorul AC de dimensiuni extrem de reduse.

Vaio_EB

VAIO EB – utilizare intuitivă
Noul notebook VAIO seria EB combină puterea și eleganța cu performanțele unui dispozitiv multimedia. Compact și ușor de transportat, noul VAIO EB oferă un set de caracteristici specifice laptopurilor mai voluminoase. VAIO EB nu dispune doar de funcții puternice, ci oferă și o experiență interactivă mai sigură și mai confortabilă. Printr-o singură apăsare a butonului WEB, se poate naviga pe internet în doar câteva secunde, fără a mai fi necesară bootarea. Noul mod rapid de accesare a paginii web este optimizat de navigarea în taburi și de o nouă funcție „split” de afișare a ferestrei.

Vaio_W

VAIO W – alături de prieteni
VAIO W este dedicat spațiului social-media, navigării pe internet și administrării blogului personal. Generația de procesoare eficiente energetic Intel Atom furnizează puterea sistemului, echipat cu un SO Windows 7 Starter Edition. Memoria RAM de 1GB și spațiul de stocare de 250GB ajută la gestionarea cu ușurință a colecției multimedia. Pe lângă aspectul stilat și carcasa ergonomică, noul VAIO W are o autonomie de până la 7,5 ore.

Noile modele VAIO sunt însoțite și de o varietate de aplicații de la Sony. Spre exemplu, aplicația Media Gallery ușurează simțitor explorarea colecției de muzică, imagini sau clipuri video, în vreme ce noua aplicație PMB (Picture Motion Browser) ediția VAIO permite administrarea, editarea și împărtășirea clipurilor video și a imaginilor.