Sony își face de cap la CES 2010

Sony își face de cap la CES 2010

[galleria]

Sony și-a făcut de cap la CES 2010, unde a lansat o gamă impresionantă de noi modele, acoperind cam toate segmentele pieței. Pentru a vă face o idee, am compilat pentru voi, din avalanșa de noutăți anunțate, o scurtă trecere în revistă a noilor modele.

Sony a lansat patru noi serii de laptopuri VAIO – F, S, Y și W – ce acoperă cam toate posibilele scenarii de utilizare a unui laptop. Noua serie VAIO F este concepută pentru divertisment, oferind funcții de editare a conținutului Full HD și un ecran VAIO Full HD profesional de 16,4 inci. Echipate cu ultima generație de procesoare Intel Core i7 (Quad Core), unitate Blu-ray, 8GB memorie DDR3 și GPU NVIDIA GeForce GT330M cu 1GB GDDR3 VRAM și tehnologia de procesare paralelă CUDA, noile VAIO F fac față fără efort oricărei provocări multimedia le-ai supune. Noile serii VAIO S și Y au drept caracteristică principală portabilitatea. VAIO S este potrivită pentru utilizarea în mediile de afaceri. Cu o greutate de numai 2kg (inclusiv bateria), seria VAIO S beneficiază de o carcasă din aliaj de magneziu și este echipată cu ultima generație de procesoare eficiente energetic Intel Core, memorie DDR3 de 4GB și GPU NVIDIA GeForce 310M cu 512MB GDDR3 VRAM. Noul model VAIO Y este extrem de ușor, fiind potrivit pentru toți utilizatorii care au un stil de viață digital. Cu o greutate mai mică de 1,8 kg, noua serie Y se diferențiază prin carcasa șic din aliaj de magneziu, pe lângă deja tradiționala articulație cilindrică, un element propriu VAIO, precum și prin ecranul de numai 13,3 inci. Cu o autonomie standard a bateriei de 9 ore, VAIO Y ține lejer o întreagă zi de lucru și încă ceva în plus. Noua serie VAIO W în ediție Eco este concepută pentru a minimiza și mai mult impactul asupra mediului. Ultra-portabilele cu display de 10,1 inchi vin echipate cu procesoare Intel Atom, Windows 7 Starter Edition, 1GB RAM și spațiul de stocare de 250GB. Pe lângă eficiența energetică, noua serie VAIO reduce semnificativ impactul asupra mediului înconjurător, aproape 80% din componente fiind confecționate din materiale reciclate, inclusiv carcasa și suprafața palm-rest.

Zona de divertisment pentru acasă stă sub semnul noului design Monolith și a tehnologiilor 3D cu care vin echipate noile televizoare BRAVIA LX900, BRAVIA HX900, BRAVIA NX800 și BRAVIA EX700. Televizoarele sunt acompaniate de noi sisteme home cinema cu Blu-ray: BDV-IZ1000W; BDV-E370, BDV-E870, BDV-E970W; BDV-F700. În ambele variante – sunet pe 5.1 canale și 2.1 canale – noile modele dispun de funcții avansate: redare video 3D Full HD, funcție BRAVIA Internet Video pentru vizualizare de conținut online, compatibilitate DLNA prin actualizarea de firmware (facilitează difuzarea de conținut audio, video și foto prin rețea), tehnologia HD-D.C.S. (Digital Cinema Sound) ce creează efecte sonore de cinematograf în mediul casnic. Noile playere Blu-ray BDP-S770, BDP-S570 și BDP-S370 urmează aceeași linie de design Monolith care caracterizează toate produsele Sony de home entertainment din 2010.

Pe segmentul de camere foto și camere video, Sony vine cu 11 noi modele de camere: Cyber-shot Cyber-shot DSC-HX5, Cyber-shot DSC-W390, W380, W360, W350, W330, W320, W310, Cyber-shot DSC-TX7, Cyber-shot DSC-S2100 și S2000. Pe zona video, Sony propune primul model Handycam de top, HDR-AX2000E, cu două sloturi pentru carduri de memorie, pentru filmare continuă.

Noutăți sunt și în zona audio, unde Sony vine cu soluții noi pentru divertisment în mașină: XAV-70BT, XAV-60, DSX-S100.

De asemenea, Sony extinde gama de carduri de memorie cu seria proprie de carduri SD și microSD, precum și primul card de memorie cu valoare adăugată, care asigură transfer wireless în imediata apropiere prin tehnologia Transfer Jet (MS-JX8), pentru a crea experiențe unice în comparație cu funcția tradițională de scriere/stocare a unui card de memorie.

Citește și: