04 iun. 2010 | 13:04

Sony: in 5 ani, continut digital ia suprematia

ACTUALITATE
Sony: in 5 ani, continut digital ia suprematia

sony

In maxim 5 ani se va vinde mai mult continut digital decat tiparit, declara Steve Haber, presedintele diviziei digital reading business din cadrul Sony. ”Acum trei ani, estimam ca acest proces se va extinde pe 10 ani, dar am realizat ca am gresit, fiind vorba de interval mai scurt”, considera oficialul.

Trebuie sa tinem cont si de faptul ca procesul de ”digitalizare” a muzicii si fotografiilor nu s-a extins pe multi ani, dezvoltarea segmentului e-book avand in prezent un tipar asemenator.

Sony are doua modele de e-readere in Europa: Sony Reader Touch si Sony Reader Pocket. In Statele Unite exista si un al treilea model, Sony Reader Daily Edition, care are dimensiuni mai mari si ofera conectivitate wireless.

Oricum, compania nu ignora concurenta facuta de tablete pe acest segment. Potrivit unui studiu comandat, peste 11% dintre utilizatorii de iPad si-au cumratat dispozitivul in principal pentru a-l folosi pe post de e-reader.

„Din ce in ce mai multe dispozitive portabile sunt capabile de a reda carti in format electronic, ceea ce era de asteptat. Totusi, trebuie tinut cont de ce iti cumperi. E exact ca in segmentul fotografiilor digitale: poti face o poza cu un telefon mobil, dar daca vrei calitate, trebuie sa folosesti un DSLR”, spune Haber.


Sursa: telegraph.co.uk