Sony Europe, cea mai „verde” companie a anului 2009

Sony Europe, cea mai

symbol+product-centred

Sony Europe a primit distincția de cea mai “verde” companie a anului 2009, pentru angajamentul continuu fața de mediu, dovedit prin numeroasele proiecte și inițiative de protejare a ecosistemului. Distincția a fost acordată de Environmental Graffiti, unul dintre cele mai importante site-uri web ce tratează subiecte de mediu.

“Am vizat companii care au putut demonstra în ultimul an că apropierea de mediu și profitabilitatea pot fi complementare” a declarat Chris Ingham-Brooke, Editor Environmental Graffiti. “Ce ne-a impresionat la Sony a fost consistența activităților de-a lungul anului 2009, prin care au demonstrat modalități inovatoare de utilizare a tehnologiilor, pentru a evita problemele de mediu”.

Sony Europe a fost în special lăudată pentru proiectele creative de protejare a mediului, derulate de-a lungul lui 2009, printre care și inițiativa Forest Guard de prevenire a incendiilor forestiere, proiect implementat cu ajutorul ideii unui grup de tineri și al inginerilor Sony. Incendiile forestiere nu produc doar pagube semnificative pentru oameni, dar au și un impact major asupra mediului; cantitatea de dioxid de carbon emanat în timpul incendiilor forestiere este echivalentă cantității de dioxid de carbon produse de câteva milioane de mașini pe drum, într-un an.

O altă activitate apreciată a fost reprezentată de parteneriatul cu proiectul Prince’s Rainforest, pentru creșterea conștientizării problemei despăduririi tropicale. Sony Europe a fost, de asemenea, gazda unei serii de lecturări, împreună cu European Business school ESCP- EAP, pentru dezbaterea rolului tehnologiei și al companiilor în rezolvarea problemelor de mediu.

“Suntem încântați să primim această recunoaștere din partea Environmental Graffiti, un site web eco atât de respectat”, a declarat Emily Young, General Manager, Environmental Communications, Sony Europe. “Vom continua proiectele în 2010 pentru a implementa programe importante de mediu, în care vom utiliza tehnologia noastră pentru a găsi soluții de atenuare a efectelor negative ale schimbărilor climatice”.

Etichete: