Sony a inceput sa ruleze ecrane

, 26 Mai, 15:40

sony1Dupa ce saptamana trecuta HP a prezentat ecranele flexibile produse, a venit randul lui Sony sa arate ca poate rula display-uri.

Ecranul OLED prezentat are o grosime de doar 80μm si o diagonala de 4,1-inch (10,4 cm). Rezolutia este de 432×240, similara celor mai multe telefoane lansate pe piata in ultima vreme, iar contrastul este de 1.000:1, suportand 16M culori. Dimensiunile reduse se datoreaza unor tranzistori thin-film integrati cu semiconductori organici (pe baza de carbon), iar rularea este posibila gratie lipsei de chip-uri IC rigide, in jurul unui cilindru cu o raza de minim 4 mm.

Si, cum produsul se afla inca in etapa dezvoltarii, ne putem astepta si la alte functionalitati, cat mai iesite din comun.

Ecranele flexibile si rulabile reprezinta unul dintre subiectele fierbinti actuale in ceea ce priveste cercetarea tehnologica. astfel de ecrane sunt in principiu mai subtiri, mai usoare, dar mai dure decat cele traditionale din sticla. Marea lor aplicabilitate ar fi pentru gadget-urile portabile, insa momentul in care va fi incorporat in productia de masa nu poate fi estimat momentan.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail