Sistemul 3D Panasonic este in magazine

Sistemul 3D Panasonic este in magazine

[galleria]

Prezentata oficial in urma cu o luna de zile, prima plasma NeoPDP 3D Full HD de la Panasonic va fi prezenta, incepand cu acest weekend, in primele 5 magazine din Capitala: Magazinul Panasonic din Unirea Shopping Center, Media Galaxy Feeria, Media Galaxy Mall Vitan, Showroom eMag si HDzone.

Mai mult decat atat, in perioada 23 mai – 6 iunie, in aceleasi magazine in care sistemul este expus, Panasonic va transmite in exclusivitate turneul de tenis Roland Garros in format 3D Full HD.

Sistemul Panasonic 3D Full HD este format dintr-o plasma NeoPDP VIERA VT20 cu diagonala de 50 inch (127 cm), doua perechi de ochelari Panasonic 3D Active Shutter Lens Eyewear si un player Panasonic Blu-ray 3D. Pretul acestora de comercializare va fi de 9.999 RON pentru televizorul TX-P50VT20 si de 2.599 RON pentru Blu Ray playerul DMP-DMP-BDT300. Pretul unei perechi suplimentare de ochelari va fi de 150 Euro.

Deoarece experienta cinematografica si diagonala sunt in directa legatura, la mijlocul anului, gama de televizoare 3D Full HD va fi completata de modelul cu diagonala de 65 inch (165 cm).

Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane Panasonic utilizeaza metoda redarii secventiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atat pentru ochiul stang cat si pentru cel drept, la rezolutie Full HD. Utilizand aceeasi metoda pe care o folosesc studiourile de la Hollywood pentru productia filmelor 3D, noile ecrane cu plasma 3D Full HD pot reproduce cu acuratete maxima imaginile create pana acum numai pentru cinematografe.

Sistemul Panasonic se evidentiaza prin cateva elemente esentiale pentru vizionarea in trei dimensiuni: profunzimea negrului, lipsa asa-numitului efect crosstalk (imagini „fantoma” sau dublaj), lipsa efectului de „ceata” la iluminarea din spate si redarea de contururi extrem de clare la toate imaginile 3D, chiar si cand ochelarii speciali sunt inclinati, asa cum s-ar intampla daca privitorul ar sta asezat comod pe canapea pentru a viziona filmul preferat.

Citește și: