10 feb. 2010 | 10:11

Seagate şi-a anunţat noile HDD-uri Savvio 10K.4

ACTUALITATE
Seagate şi-a anunţat noile HDD-uri Savvio 10K.4

Savvio 10kSeagate a anunţat de curând că va începe distribuirea hardurilor Savvio 10K.4 (serie enterprise) de 2,5 inch, având o capacitate de stocare de 600GB şi o viteză de 10.000RPM. Se spune că HDD-urile acestei serii oferă o capacitate dublă faţă de produsele concurente din aceeaşi clasă, fiind primele modele care garantează 2 millioane de ore Mean Time Between Failure (MTBF).

Discurile pot avea o interfaţă SAS de 6Gbps, comunicare dual-port sau o coneziune directă Fiber Channel de 4Gbps. Cache-ul e relativ mic, de 16MB. În comparaţie cu unităţile de comunicare folosite de obicei în companii, de 3.5-inch, cele Savvio 10K.4 au nevoie pentru funcţionare de mai puţină putere, datorită 4.6W average idle current draw.

Informaţiile sunt protejate de opţiunea „Protection Information” care detectează coruperea datelor în zbor, între sistemul gazdă şi hard. Utilizatorii au la dispoziţie şi TCG-compliant şi opţiunea de securitate Self-Encrypting Drive (SED) pe modele SAS, indepartand astfel nevoia de a suprascrie sau de a distruge datele în cazul returnării produselor la garanţie sau după expirarea închirierii.

Compania nu a dezvăluit încă preţul la care produsele vor putea fi comercializate şi nici data când exactă de începere a livrărilor.


Sursa: Electronista