Scapă de tasta Caps Lock

, 18 Feb, 19:39

nocapslock

Dacă obișnuiești să țipi pe forumuri, n-ai motive să citești acest post, deși colegii tăi de forum ți-ar fi recunoscători. Pentru că este vorba de dezactivarea sau remaparea tastei Caps Lock, care, ca orice altceva în viață, are fani și inamici. Pe mine, unul, mă cam lăsa indiferent, pentru că n-o foloseam, dar am apăsat de multe ori accidental pe ea, și a trebuit să rescriu (nu tastez dupa metoda oarbă) așa că dezactivarea ei nu mi-a făcut deloc un rău.

Dacă vrei să scapi de Caps Lock, ai mai multe variante. Dacă folosești o tastatură Logitech, din setările driverului (SetPoint) poți selecta opțiunea de a o dezactiva (recomandată, de altfel). Dacă nu, există o serie de mici progrămele care pot face asta, dar asta înseamnă o instalare în plus și/sau încă un program care rulează în background.

Deci, cea mai simplă soluție tot un mic hack de registry rămâne. Și pentru a nu face asta manual, cu riscurile de rigoare, descarcă arhiva de mai jos, dezarhivează și apoi dă un dublu click pe unul dintre fișiere. Apoi, OK peste tot și va trebui să repornești sistemul sau să faci log off pentru ca modificarea să fie activată.

Fișierele din arhivă fac următoarele:

– ChangeCapsToControl.reg : transformă tasta Caps Lock într-o tastă Control
– ChangeCapsToShift.reg : transformă tasta Caps Lock într-o tastă Shift
– SwitchCapsToScrollLock.reg : dezactivează tasta Caps Lock și schimbă tasta Scroll lock în  Caps Lock
– KillCapsLock.reg : dezactivează tasta Caps Lock
– DisableKeyboardRemap.reg : readuce computerul la starea inițială

Have fun!

Descarcă arhiva cu hack-urile de registry

Sursa: How-to Geek

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail