Scapă de tasta Caps Lock

, 18 Feb, 19:39

nocapslock

Dacă obișnuiești să țipi pe forumuri, n-ai motive să citești acest post, deși colegii tăi de forum ți-ar fi recunoscători. Pentru că este vorba de dezactivarea sau remaparea tastei Caps Lock, care, ca orice altceva în viață, are fani și inamici. Pe mine, unul, mă cam lăsa indiferent, pentru că n-o foloseam, dar am apăsat de multe ori accidental pe ea, și a trebuit să rescriu (nu tastez dupa metoda oarbă) așa că dezactivarea ei nu mi-a făcut deloc un rău.

Dacă vrei să scapi de Caps Lock, ai mai multe variante. Dacă folosești o tastatură Logitech, din setările driverului (SetPoint) poți selecta opțiunea de a o dezactiva (recomandată, de altfel). Dacă nu, există o serie de mici progrămele care pot face asta, dar asta înseamnă o instalare în plus și/sau încă un program care rulează în background.

Deci, cea mai simplă soluție tot un mic hack de registry rămâne. Și pentru a nu face asta manual, cu riscurile de rigoare, descarcă arhiva de mai jos, dezarhivează și apoi dă un dublu click pe unul dintre fișiere. Apoi, OK peste tot și va trebui să repornești sistemul sau să faci log off pentru ca modificarea să fie activată.

Fișierele din arhivă fac următoarele:

– ChangeCapsToControl.reg : transformă tasta Caps Lock într-o tastă Control
– ChangeCapsToShift.reg : transformă tasta Caps Lock într-o tastă Shift
– SwitchCapsToScrollLock.reg : dezactivează tasta Caps Lock și schimbă tasta Scroll lock în  Caps Lock
– KillCapsLock.reg : dezactivează tasta Caps Lock
– DisableKeyboardRemap.reg : readuce computerul la starea inițială

Have fun!

Descarcă arhiva cu hack-urile de registry

Sursa: How-to Geek

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Foarte Interesant! avand in vedere ca eu am Logitech G15! de multe ori mi se intampla sa apast tasta CAPS LOCK, multumesc! foarte util 🙂

SALUATE !

NU VAD CARE E PROBLEMA UNORA CU ACEST BUTON.FACE PARTE DIN TASTAURA, DECI UNII O FOLOSESC……CA SI MINE. CE E ASA DE PLACUT SA TE CHIORASTI LA LITERE MICI CAND POTI SA SCRII MARE ???

CE E CU ” FUMUL SI CU AERELE ASTEA DE 2 BANI PE VOI : VAI… UITE-TE LA EL…..SCRIE CU CAPS ! ”

ID-UL DE MESS E CU LITERE MARI, PAROLA E CU LITERE MARI, DIN TOTDEAUNA AM SCRIS CU LITERE MARI. LA CE SA MA CHINUI SA DESCIFREZ LITERE MICI CAND POT SCRIE MARE ?????????

FIECARE SCRIE CUM VREA.

HAI PA !

1. In scoala ma indoiesc ca ai invatat sa scri doar cu litere mari pentru a se vedea mai bine scrisul.
2. SORYN ? Ar fi interesanta o explicatie legata de Y-ul din numele tau ( probabil ), in mod normal se scrie Sorin.

@SORYN Scrisul cu litere mari e ostentativ 😉

Taran p rost care nu stie sa scrie decat cu litere de tipar.

Frumoasa chestie.
Cel care a facut-o ar fi trebuit sa se gandeasca la map-area pe o functie folositoare tuturor, si sa schimbe tasta CAPSLOCK in „WC100$” (windrow cash 100 USD).
Cred ca asa am fi folosit-o in fiecare minut, cu foarte mare placere si fara sa deranjem pe nimeni….

Ha, ha, ha, uite ca si CAPTCHA Code este cu CAPS…!!!! LOL

Asta este exact pentru retardati , daca nu esti in stare sa verifici daca e activat Caps , cum te poate ajuta sa fie remapata tasta ?? Daca apesi pe taste fara sa stii ce faci , nu cred ca te ajuta prea mult daca este Shift inloc de Caps … Tu gandesti cand scrii articolele sau ai norma de efectuat ?
No offence ……..

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail