17 nov. 2010 | 17:55

SAPPHIRE HD 6850 TOXIC Edition intareste seria HD 6800

ACTUALITATE
SAPPHIRE HD 6850 TOXIC Edition intareste seria HD 6800

Noua placa video de la SAPPHIRE, HD 6850 TOXIC Edition, vine cu o serie de imbunatatiri fata de modelul standard al seriei, cu care are insa in comun aceeasi arhitectura interna, cu 960 procesoare de flux si 48 de unitati de procesare a texturii.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/SAPPHIRE HD 6850 TOXIC Edition/|height={450px}]

Insa vitezele de clock sunt crescute la 820MHz pentru nucleu si 1100Mhz (4,4 Gb/sec efectivi) pentru memorie, asigurand o imbunatatire semnificativa in performanta. In plus, coolerul original SAPPHIRE asigura o racire suficienta pentru overclocking, pentru care este disponibila si o noua unealta – TriXX.

Spre deosebire de modelul standard, SAPPHIRE HD 6850 TOXIC Edition are o configuratie de conectori mai adaptabila, cu doua DVI, un HDMI si doi conectori mini DisplayPort. Folosirea a două iesiri DVI/HDMI si doua DisplayPort permite placii sa suporte pana la patru monitoare in modul Eyefinity (SLS). Odata cu aparitia driverelor DisplayPort v1.2, este posibila inlantuirea mai multor monitoare DisplayPort v1.2 de la fiecare iesire DisplayPort.

Dotata cu a treia generație de UVD-uri (Unified Video Decoder), placa suportă MVC (Codare Video Multi-view) pentru decodarea lina a continutului Blu-Ray 3D si altor formate de fisiere, cu incarcare minima a procesorului. Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio sunt de asemenea sustinute, iar tehnologia HDMI a fost adusa la versiunea HDMI 1.4a. Astfel se asigura culori mai pronuntate, rezolutii inalte imbunatatite pentru aplicatii de tip Digital Theatre si suport 3D stereoscopic, precum si audio 7.1.

Seria SAPPHIRE HD 6800 este a doua generație cu suport integral pentru Microsoft DirectX 11 si DirectCompute 11, fiind sustinuta de driverul grafic certificat DirectX 11 WHQL de la AMD, necesar pentru jocuri avansate, precum si pentru accelerarea prin GPU a multiple aplicatii.