13 aug. 2010 | 11:54

Sapphire HD 5770 FleX: 4 monitoare conectate la o singura placa video, dintre care 3 prin DVI

ACTUALITATE
Sapphire HD 5770 FleX: 4 monitoare conectate la o singura placa video, dintre care 3 prin DVI


Noua placa video Sapphire HD 5770 FleX, proaspat prezentata de Sapphire Technology, este prima solutie grafica ce suporta trei monitoare DVI prin ATI Eyefinity, fara a mai fi nevoie de monitoare compatibile DisplayPort sau de adaptoare active.

Primele doua monitoare sunt conectate direct prin DVI, iar cel de-al treilea poate fi conectat la iesirea HDMI cu ajutorul unui adaptor pasiv asigurat in pachet sau la iesirea DisplayPort, tot cu adaptor pasiv.

Iar daca vrei neaparat si un al patrulea monitor conectat la aceeasi placa video, acest lucru este posibil, prin DisplayPort.

Produsul are la baza arhitectura grafica a diviziei ATI din cadrul AMD, construita prin procesul de 40nm, si suporta caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11, fapt ce in final se traduce prin claritate, viteza, efecte vizuale de calitate si consum redus de energie.

Sapphire HD 5770 FleX dispune de 1GB GDDR5. Vitezele de clock sunt de 850MHz la nucleu si de 1.200MHz (4.8GHz efectiv) pentru memorie. Rezistenta este asigurata de sistemul de racire cu dublu heatpipe si ventilator iesit in profil cu rulment sigilat, rezistent la praf.