Samsung tras prin inel

Samsung tras prin inel

[galleria]

Samsung Electronics a prezentat noua serie de Large Format Display-uri (LFD) în cadrul recent încheiatului Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Modelele Samsung SyncMaster LED LFD 460EX, 460EXn, 550EX și 550EXn sunt primele ecrane LFD care încorporează tehnologia LED Back Light Unit (BLU). Beneficiul constă într-o reducere a consumului de energie cu până la 40% față de LFD-ul tradițional, ecranele fiind mai ușoare, mai subțiri.

Această serie de LED LFD-uri folosește cel mai subțire display LCD din clasa ecranelor de 46 și 55 inch, ușor și eficient în consumul de energie. Cu o economisire de 70% în lățime și de 40% în greutate în comparație cu modele din aceeași clasă, noua serie de LED LFD-uri poate fi instalată simplu și rapid în aproape orice spațiu.

Aceste modele beneficiază de o rată de refresh de 120 Hz, care permite o derulare mai rapidă și mai fluentă a textului și a conținutului digital. De asemenea, pentru că acesta este minimul de refresh pentru vizualizarea imaginilor 3D în tehnologia oferită de nVidia, nu este exclus ca aceste ecrane să suporte fără probleme redarea imaginilor tridimensionale. Rezolutia full HD 1080p asigură o mișcare promptă și o imagine dinamică sau statică cu o rată de constrast de 5.000:1.

Ce e și mai interesant, este că aceste ecrane sunt de fapt și PC-uri de sine stătătoare, asta în condițiile în care dispun de un hard disk cu o capacitate de 40 GB, pe care este preinstalată o versiune de Windows XP.

Citește și: