Samsung lansează telefonul Wave, cu OS Bada şi Bluetooth 3.0

Samsung lansează telefonul Wave, cu OS Bada şi Bluetooth 3.0

Samsung Wave_1Samsung a lansat telefonul mobil Wave, primul de acest gen care foloseşte sistemul de operare mobil Bada. Dispozitivul, prezentat înainte de începerea Mobile World Congress, are o nouă interfaţă cu TouchWiz 3.0, care favorizează o manevrare mai uşoară a widget-urilor.

Terimnalul mobil este potrivit utilizatorilor de reţele de socializare, precum Facebook sau Twitter, punând la dispoziţie şi un social hub care reuneşte contactele venite din surse similare.

Noua interfaţă, considerată mai consistentă, este de folos şi terţilor – dezvoltatori de aplicaţii, care au posibilitatea producerii de softuri şi pe bază de Flash. Un magazin general de aplicaţii va fi disponibil în 50 de state diferite până la sfârşitul acestui an, oferind utilizatorilor posibilităţi multiple de plată pentru descărcari.

Samsung Wave_2Din punct de vedere hardware, Wave are un ecran tactil Super Amoled de 3,3 inch (8 cm), cu o rezoluţie de 800×400 pixeli. Telefonul reflectă de cinci ori mai putină lumină, ceea ce îl face potrivit pentru folosirea în exterior. Câteva specificaţii au fost împrumutate de la Apple: carcasa „onebody” de aluminiu şi un procesor rapid de 1GHz. Avantajele faţă de celelalte dispozitive mobile constau în camera foto de 5-megapixeli cu înregistrare video de 720p, Wi-Fi 802.11n şi Bluetooth 3.0 24Mbps, care foloseşte Wi-Fi-ul drept cale de transmitere.
Wave va putea fi achiziţionat în versiunea cu 2GB sau 8GB spaţiu de stocare internă, începând cu luna aprilie a acestui an, toate modelele având 3G, GPS şi sloturi microSDHC. Telefonul redă înregistrări video de 720p şi citeşte filme în format DivX cu TV-level image.


Sursa: Electronista