03 mai 2010 | 12:05

Reboot direct in alt sistem de operare

ACTUALITATE
Reboot direct in alt sistem de operare

tips&tricks boot, tips&tricks boot manager, Windows Boot Manager, dual boot Windows, dual boot Linux, GRUB, dual boot, iReboot

Cei care au dual boot (sau, ma rog, triplu sau chiar cvadruplu) stiu foarte bine cat este de enervant sa stai sa astepti dupa boot managerul Windows-ului, pana reusesti sa comuti pe celalalt sistem de operare. Trebuie sa astepti sa se opreasca si apoi sa reporneasca sistemul si apoi sa selectezi noul sistem in care vrei sa faci boot, ceea ce poate dura destul de mult pe alocuri si poate deveni foarte enervant.

iReboot este o mica aplicatie gratuita, care sta cuminte in sistem tray si te poate scuti de aceasta problema. Daca ai mai multe versiuni de Windows sau chiar si o partitie de Linux pe computerul tau, iReboot te va ajuta sa sari peste fazele plictisitoare, cand astepti sa apara boot managerul Windows-ului, iar daca ai umblat la setari si l-ai configurat sa booteze nu dupa 30 de secunde (implicit), ci, sa zicem, 10 secunde, risti sa intre din nou in Windows, daca nu ai fost pe faza.

Cu iReboot, tot ce ai de facut este sa dai un click dreapta pe iconita din system tray si sa alegi sistemul de operare, restul face aplicatia, asa ca tu poti linistiti sa mergi la bucatarie sa-ti faci un sandwich, sau orice altceva vrei, ca sistemul va boota dupa cum l-ai instruit. Si nu este o problema nici daca nu folosesti boot managerul Windows-ului, ci GRUB, care de regula se instaleaza implicit cand pui un linux in paralel cu Windows-ul.

iReboot merge pe Windows XP, Windows Vista si Windows 7, inclusiv versiunile pe 64 de biti ale acestora si poti il poti instala in toate sistemele tale, pentru a-i extinde functionalitatea, mai putin sub Linux. iReboot stie sa rebooteze in Linux, dar de acolo va trebui sa faci un reboot manual, care te va duce inapoi in  boot managerul Windows-ului, sau in cel pe care pe care il folosesti.

Descarca iReboot de pe PlayTech sau de pe site-ul producatorului

Sursa: Lifehacker (via Hot-To Geek)